Dokumentarec Pust je naš


Avtor: U.S. Datum: 2562 dni nazaj.


Na Opčinah so v sredo, 22. februarja 2017, predstavili dokumentarni film z naslovom Pust je naš. Režiser Peter Verč je prikazal petdesetletno zgodovino Kraškega pusta skozi pričevanja 24 pobudnikov oziroma sodelavcev prireditve. Nastanek filma sta omogočila organizacijski odbor prireditve in slovenski program deželnega sedeža RAI za Furlanijo-Julijsko krajino. Režiserju je bil v veliko oporo snemalec in montažer Alex Purič.

Dokumentarec Pust je naš so predstavili v polni dvorani Zadružne kraške banke na Opčinah.

Dokumentarec Pust je naš so predstavili v polni dvorani Zadružne kraške banke na Opčinah. Foto: USZS

Predstavitve v polni dvorani Zadružne kraške banke se je udeležil tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc, ki je med drugim dejal: "Kraški pust je ena od oblik čezmejnega druženja in povezovanja ljudi, predvsem mladih, ki se ob njem učijo sodelovati, skupaj delati, skupaj razvijati svojo ustvarjalnost in s timskim delom ohranjati kulturno dediščino. Mladi se pri pripravi vozov družijo in tako koristno preživljajo svoj prosti čas, poleg tega pa je izredno pomembno, da se tudi ob tej tradiciji poveže slovenska narodna manjšina v Italiji."

Slovenski televizijski program RAI bo dokumentarec Pust je naš predvajal na pustno nedeljo, 26. februarja in 2. marca, obakrat ob 20.55. TV Koper ga bo objavila v ponedeljek, 27. februarja ob 22.30 in 2. marca ob 18.00.

Prispevek s predstavitve na Opčinah pa so objavili v televizijskem Dnevniku Slovencev v Italiji. Ogledate si ga lahko na naslednji povezavi (začne se pri 1:30, konča pri 4:07 minute).

Dnevnik Slovencev v Italiji


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo