Dolenjski pevci v Banjaluki


Avtor: U.S. Datum: 2599 dni nazaj.


18. februarja 2017 so bili gosti Društva Slovencev Triglav pevci z Dolenjske. Koncert, ki ga je organiziralo društvo Triglav, je bil v mali dvorani Kulturnega centra Banski dvor v Banjaluki. Med številnimi obiskovalci je bil tudi pooblaščeni minister oziroma vodja Konzularne pisarne veleposlaništva Republike Slovenije v Banjaluki, Marjan Ristič.

V Banjaluki je nastopil tudi ženski pevski zbor KUD Vidovo iz Šentvida pri Stični.

V Banjaluki je nastopil tudi ženski pevski zbor KUD Vidovo iz Šentvida pri Stični. Foto: Društvo Slovencev Triglav Banjaluka.

Moški  in ženski pevski zbor KUD Vidovo iz Šentvida pri Stični ter MePZ Davorin Jenko Društva Slovencev Triglav so imeli prvič skupni nastop. To je bil enourni koncert, na katerem so zapeli pesmi slovenskih skladateljev. Gosti iz Slovenije so za zaključek zapeli pesem, ki poznajo tudi tisti prebivalci Banjaluke, ki niso Slovenci, teh pa bilo poleg Slovencev, ki živijo v Banjaluki, na koncertu veliko.

Pesem ne pozna meja, spaja in utrjuje prijateljstvo. Prav to prijateljstvo, ki se je med MePZ Davorin Jenko in pevci iz Šentvida rodilo na Taboru slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični, se vsa leta nadaljuje.

Nataša Kajmaković,

Društvo Slovencev Triglav Banjaluka


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo