Dolgoletne sanje na dosegu roke


Avtor: U.S. Datum: 1800 dni nazaj.


Nov sedež jadralnega kluba Čupa v Sesljanskem zalivu ni več fatamorgana. Odločitev o njem je zdaj v rokah njegovih članov. Ti bodo na prihodnjem občnem zboru, 47. po vrsti, ki bo na sporedu v petek zvečer, v roke dobili finančni načrt s predvideno oceno stroškov za postavitev novega sedeža na območju sedanjega kopališča Castelreggio. Če bodo člani odobrili načrt Čupine predsednice Nade Čok, bo Dežela FJK lahko nadaljevala že začeti birokratski postopek o dodelitvi koncesije. Na ta način bi jadralni klub Čupa po dolgoletnih prizadevanjih končno dobil lasten sedež.

Čupa si bo nov sedež uredila na območju kopališča Castelreggio. Foto: Primorski dnevnik/FotoDamj@n

In koliko denarja bi Čupa potrebovala za zgraditev novega sedeža na območju sedanjega vhoda kopališča Castereggio? Po oceni predsednice bi za postavitev novega sedeža potrebovali 350.000 evrov, načrt, ki ga je pripravil arhitekt in Čupin član Igor Spetič, pa predvideva 80 kvadratnih metrov veliko skladišče, 120 kvadratnih metrov bivalnih prostorov, člani in jadralci bi imeli na voljo še približno 800 kvadratnih metrov zunanjih površin. Na preostalih površinah Castelreggia bi svoja sedeža postavili še dve društva: Diporto nautico Sistiana in Sistiana 89. Po zanesljivih informacijah so člani enega društva že odobrili finančni načrt za ureditev novega sedeža, drugi klub bo o tem razpravljal v prihodnjih tednih.

»Če bodo naši člani sprejeli načrt, bomo na dobri poti, da uresničimo prizadevanja naših predhodnikov. Zadnjih 30 let so se vsi Čupini odbori ukvarjali z aktivnim iskanjem stalnega sedeža za jadralni klub. V ta namen so bili zelo varčni, vstopne kvote novih članov so dosledno dajali na stran in na ta način privarčevali lepo vsoto denarja, s katero se bomo zdaj naposled lahko lotili uresničevanja dolgoletnih sanj,« je razložila predsednica Nada Čok. »Privarčevani denar pa ne bo dovolj, morali bomo poiskati še druga sredstva,« je povedala sogovornica in na naše vprašanje, če bodo zaprosili za javne prispevke, odgovorila, da na te ne bodo mogli računati, ker bi ti avtomatično pomenili, da bi klub dobil krajšo koncesijo. »Priložnost moramo čim bolje izkoristiti, še nikoli nismo bili tako blizu novemu sedežu kot v tem trenutku,« je položaj ocenila Nada Čok.

In kako si nov sedež Čupe predstavlja arhitekt Igor Spetič? Iz računalniške simulacije je razvidno, da se je arhitekt odločil za minimalno belino, ki ji posebno vrednost daje modrina morja in zelenica. Čisto drugačna podoba, kot jo ima klub Čupa sedaj, kjer člani ne morejo, kot večkrat pravijo v šali, niti žeblja zabiti … (sč)

SVSD / Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo