Likovni tečaj Toplina v objemu doma


Avtor: U.S. Datum: 1464 dni nazaj.


“Ljubo doma, kdor ga ima,” so bile besede moje mame vedno, ko sva stopili vstanovanje.

Res je, dom je varno zavetje, ki nas vedno sprejme v svoj objem z vso toplino, ljubeznijo in varnostjo. Vanj prinašamo spominke iz vseh naših doživetij in potovanj, zato so stene, police in vitrine polne slik, družinskih fotografij, kipcev in različnih predmetov (tudi kakšen kič ima kje svoje mesto ... ). Energija našega doma žari iz prostorov, v katerih bivamo, iz sten in iz nas samih. Zunaj se odvijajo vesele in žalostne zgodbe življenja, a toplina doma nas vedno stisne v svoj objem, nas pomiri, nudi zavetje in napolni z novo energijo. Doma smo lahko to, kar v resnici smo.

Včasih so bili domovi majhni, zgrajeni iz naravnih materialov (les, kamen, glina… ), bili so polni topline in domačnosti. V njih je dišalo po domačem kruhu, potici, vinu, slišala se je harmonika, ljudsko petje. Ljudje so bili skromni, družabni, tudi domove so pomagali graditi drug drugemu.

Danes je svet postal hitrejši, napornejši, ljudje smo manj pristni in bolj odtujeni. Pogovor s sočlovekom sta nadomestila telefon in računalnik, časa za pristna prijateljstva skoraj ni. Na nek način smo postali ujetniki napredka.

Zgodilo pa se je nepredstavljivo. Prišla je majhna pikica, mikroorganizem, pod mikroskopom fantastičnih barv in oblik. Zdi se, kot bi zaradi nje obstal čas. A hkrati nam je čas podarjen, saj ga imamo trenutno dovolj, da v zavetjih doma razmišljamo, se pogovarjamo, poslušamo petje ptic, šumenje morja, opazujemo cvetlice in naravo, vnovič pečemo domači kruh in ustvarjamo. Mogoče bo zaradi te nesrečne pikice svet postal drugačen, ljudje bolj topli, ljubeči in razumevajoči ... kdo ve?

To je le nekaj mojih razmišljanj o likovni nalogi TOPLINA V OBJEMU DOMA. Vi lahko naslikate svoja razmišljanja.

Motivi so lahko abstraktni ali realistični, lahko so različni portreti, eksterierji, interierji, tihožitja, cvetovi, listi, valovanje morja, ples oblakov. Bodimo ustvarjalni in inovativni, dodajmo barvo v našo sivino, nasmehnimo se stvarem,

ki so balzam za srce v teh dneh. Podlaga, velikost in material so vaša izbira. Veliko umetniške ustvarjalnosti vam želim in z Jasmino se že veseliva vaših domislic in umetnin.

Prisrčno pozdravljeni!

mentorica Lea Kralj

Lea je podala temo, vas pa vabimo, da se nam pridružite iz objema svojega doma in naslikate svoje likovno delo. Natečaj je namenjen odraslim, akademskim in amaterskim slikarjem in slikarkam. Svojo sliko, risbo fotografirajte.

Napišite nekaj o sebi, na kratko, kdo ste, od kod prihajate, koliko časa že likovno ustvarjate. Napišite tudi nekaj o sliki, ki ste jo ustvarili, predstavite nam jo.

Vse skupaj pošljite do 15. junija 2020 na naslova:

sim@zdruzenje-sim.si, jasmina.ilic@zdruzenje-sim.si

Vsa prispela dela bomo objavili na naši spletni in fb strani in tako oblikovali spletno razstavo, ki si jo bomo lahko vsi ogledali.

Ustvarimo nekaj lepega vsak zase, skupaj, za vse!


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo