Društvo Slovencev Planika obiskala folklorna skupina Slovenskega doma KPD “Bazovica” z Reke


Avtor: U.S. Datum: 1660 dni nazaj.


V soboto 27.9. je Društvo Slovencev Planika obiskala folklorna skupina Slovenskega doma KPD  "Bazovica" z Reke, saj so rojaki s Hrvaške v teh dneh gostovali pri Društvu Slovencev Triglav iz Subotice, ki vsako leto organizira srečanje pevskih zborov. Srečanje pevskih zborov je potekalo v petek 26.9. v Subotici, v akustični dvorani tamkajšnje razkošne mestne hiše, zgrajene v secesijskem stilu z veliko dekorativnih detajlov. Srečanja pevskih zborov se je udeležilo tudi Društvo Slovencev Planika s svojim zborom Planika. 

Po dogovoru so se rojaki naslednji dan na poti domov ustavili tudi pri nas v Zrenjaninu.  Rojake je predsednik Društva Slovencev Planika Miloš Pešić najprej  popeljal po mestu ter jim pokazal zgodovinske znamenitosti, nato je sledilo prijetno druženje, na koncu smo tudi zapeli. Srečanje je bili kratko, smo se pa dogovorili, da bomo sodelovali v prihodnosti. Zahvaljujemo se  rojakom za obisk in verjamemo, da se kmalu spet srečamo.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo