Druženje otrok Ptuja in Pančeva


Avtor: U.S. Datum: 3034 dni nazaj.


Na pobudo Združenja Slovencev Južnega Banata "Logarska dolina” je tudi letos potekala že tretja izmenjava učencev med osnovno šolo Djura Jakšić iz Pančeva ter osnovnima šolama Ljudski vrt in Mladika s Ptuja. Tokrat so se jim pridružili še rokometaši Dinama iz Pančeva in Drave Ptuj.

Tako so bili med 18. in 21. oktobrom 2015 učenci, učitelji in športniki iz Pančeva gostje naših družin, kjer so po njihovih besedah preživeli nepozabne dni ob veliki gostoljubnosti.

V nedeljo so gostje po predolgi vožnji v večernih urah končno prispeli na Ptuj. V ponedeljek smo jim po kratkem sprejemu v šoli razkazali staro mestno jedro, navdušeni so bili tudi nad ptujskim gradom in sprejemom v mestni hiši. Popoldne pa smo organizirali še rokometno tekmo med kluboma. V torek dopoldne smo bili na bowlingu, popoldne in večer pa so vsi preživeli v krogu gostiteljskih družin. V sredo so učenci sodelovali pri pouku in tako najbolje spoznali šolo. Kar prehitro je prišel čas slovesa. Stkala so se številna nova prijateljstva in vsi se že veselimo obiska pri njih.

Zapisala: Simona Lozinšek, fotografija: foto-video krožek


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo