Družina Devetak iz zamejstva: Praznik je, ko smo skupaj


Avtor: U.S. Datum: 2353 dni nazaj.


V zamejstvu, na goriškem Krasu, na vrhu sv. Mihaela v občini Sovodnje ob Soči, smo obiskali družino Devetak. Njihova zgodba očara. Očeta Avguština, mati Gabrielo in njune štiri hčere povezuje družinska trdnost, navezanost drug na drugega in na rodni kraj, pripadnost tradiciji in življenje po vrednotah, ki so več stoletij, kljub trdim in krutim razmeram, ali pa prav zaradi teh, oblikovale slovenski rod.

Gostilna Devetak na vrhu sv. Mihaela pri Gorici.

Gostilna Devetak na vrhu sv. Mihaela pri Gorici. Foto: osebni arhiv

Družina Devetak je svoje ime utrdila z uspešno vodeno družinsko gostilno bogate tradicije. Iz majhne gostilne, ki je zaživela leta 1870, so po nekaj generacijah gostinsko dejavnost razvili v vrhunsko gostišče edinstvenih okusov in doživetij. Ohranjajo avtentičnost prvinske kuhinje, ki jo prežemajo sodobni pristopi. Strmijo k stoodstotni samooskrbi, in to ponudijo tudi gostom na krožniku. Pri njih ne razvajamo samo brbončic, ampak dobro hrano dopolni občutek domačnosti in pristnost kraškega neokrnjenega okolja. Obiskovalci prejmemo celotni paket dobrega počutja.

Več lahko preberete na strani http://radio.ognjisce.si/sl/197/utrip/25903/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo