Dve leti portala Fran


Avtor: slovenci Datum: 2607 dni nazaj.


Te dni mineva dve leti, odkar so na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU vzpostavili jezikovni portal Fran. Še pred dopolnjenima dvema letoma je portal, ki združuje vse temeljne jezikovne priročnike za slovenski jezik, poleg teh pa še mnogo drugih, doživel desetmilijonto poizvedbo – to se je zgodilo 22. avgusta letos.

Drugo obletnico osrednjega slovenskega jezikovnega portala praznujemo delovno, zato vas v sredo, 19. oktobra, vabimo na predstavitev novosti, ki bodo uporabnikom na voljo od Franovega drugega rojstnega dne dalje.

Naj vam dotlej namignemo le, da bo med ključnimi novimi pridobitvami začetek izhajanja tretje izdaje Slovarja slovenskega knjižnega jezika, v bazo bo dodanih še nekaj novih jezikovnih priročnikov, med drugimi drugi zvezek Slovenskega lingvističnega atlasa, iskanje po portalu pa bo še bolj prijazno in izpopolnjeno. Ostalo boste izvedeli na predstavitvi, ki bo potekala 19. oktobra, od 11. ure dalje, v Prešernovi dvorani SAZU na Novem trgu 4 v Ljubljani.

Zbrane bodo nagovorili izr. član SAZU prof. dr. Marko Snoj, predstojnik Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, izr. prof. dr. Kozma Ahačič, njegov namestnik in idejni oče Frana, ter dr. Andrej Perdih, ki bo podrobneje predstavil tretjo izdajo Slovarja slovenskega knjižnega jezika. Vsi trije, pa tudi preostali zbrani inštitutski sodelavci, bodo z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja.

V upanju, da se boste odzvali na naše vabilo, vam kličemo: Fran na vsak slovenski ekran!


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo