Erjavec sprejel predstavnike slovenske narodne skupnosti v Avstriji


Avtor: U.S. Datum: 2273 dni nazaj.


Zunanji minister Karl Erjavec je dan pred obiskom avstrijske zunanje ministrice Karin Kneissl danes v Ljubljani sprejel predstavnike slovenske narodne skupnosti v Avstriji. Sestanku se je pridružil tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc.

Karl Erjavec. Foto: insajder.com

Kot je v sporočilu za javnost zapisalo ministrstvo za zunanje zadeve, so predstavniki slovenske manjšine v Avstriji na srečanju predstavili aktualno stanje uresničevanja svojih pravic, ki izhajajo iz mednarodnopravnih dokumentov in avstrijske zakonodaje. Kot tri prioritetna področja so izpostavili povečanje finančnih sredstev urada zveznega kanclerja, namenjenih za manjšinske organizacije, sprejem novega zakona o tiskanih medijih, ki bi vključeval določbe za ureditev statusa manjšinskega tiska, ter pričakovanje po posebni pozornosti do dvojezičnih šol s ciljem krepitve kvalitete znanja slovenskega jezika.

Minister Erjavec je zagotovil nadaljnjo podporo Slovenije pričakovanjem slovenske narodne skupnosti glede uresničevanja svojih pravic. Poudaril je, da je položaj slovenske narodne skupnosti v Avstriji prioritetna tema v stikih z avstrijskimi predstavniki in da med državama o tem vprašanju poteka konstruktiven dialog.

Pogovora z ministrom Erjavcem so se udeležili predsednica sosveta slovenske narodne skupnosti in Kulturnega društva člen 7 Susanne Weitlaner, predsednik Skupnosti koroških Slovencev in Slovenk Bernard Sadovnik, predstavnik Zveze slovenskih organizacij Manuel Jug, predstavnik Narodnega sveta koroških Slovencev Marko Oraže in predsednik Enotne liste Gabrijel Hribar.

insajder.com


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo