Evropski dan jezikov praznovali tudi v Banjaluki


Avtor: slovenci Datum: 2709 dni nazaj.


Na pobudo Sveta Evrope že od leta 2001 vsako leto 26. septembra praznujemo evropski dan jezikov. Na ta dan se po vsej Evropi odvija vrsta dejavnosti za otroke in odrasle.Evropski dan jezikov je dan, ko praznujemo jezikovno raznolikost in spodbujamo učenje jezikov. Cilj prireditev je seznaniti javnost z nujnostjo učenja jezikov, podpirati večjezičnost in medkulturno razumevanje ter opozoriti na jezikovno in kulturno pestrost Evrope. Dogodkom ob evropskem dnevu jezikov se pridružujejo tudi v Narodni in univerzitetni knjižnici v Banjaluki in na prireditvi vsako leto sodelujemo učenci dopolnilnega pouka slovenščine.

dsc04258

Ob recitalu učenk so poslušalci spoznali pesmi slovenskega pesnika Toneta Pavčka Treba je mnogo preprostih besed in Besede, take in drugačne. Pesmi Toneta Pavčka so prevedene v številne jezike,  naše učenke so jih predstavile v slovenščini, srbščini, angleščini, nemščini in ruščini. V avli knjižnice je bila stojnica Društva Slovencev Triglav. Obiskovalci so si lahko ogledali biltene in dvojezične knjige, posladkali pa so se z jabolčno potico in mareličnimi žepki.

Vir: Barbara Hanuš, učiteljica dopolnilnega pouka slovenščine v BiH


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo