Festival Avsenik bo glasbo Slavka Avsenika širil tudi po njegovi smrti


Avtor: U.S. Datum: 3043 dni nazaj.


Begunje na Gorenjskem,  - Kljub nedavni smrti Slavka Avsenika bo njegova družina tudi letos izpeljala narodnozabavni Festival Avsenik. Ta bo potekal od 21. do 23. avgusta, ko v Begunjah pričakujejo več kot 6000 domačih in tujih obiskovalcev, ki bodo prisluhnili več kot 30 izvajalcem.

Begunje na Gorenjskem, prireditveni sotor. Prireditev Avsenikov dan - Lepo je biti muzikant ob 60-letnici Avsenikove glasbe, ki se jo je udelezil predsednik republike Borut Pahor.

Begunje na Gorenjskem, prireditveni sotor.
Prireditev Avsenikov dan - Lepo je biti muzikant ob 60-letnici Avsenikove glasbe, ki se jo je udelezil predsednik republike Borut Pahor.

"Oče si je zadnja leta najbolj želel, da bi njegova glasba šla naprej tudi takrat, ko njega več ne bo," je v sporočilu za javnost izpostavil najmlajši sin Slavka Avsenika Gregor Avsenik, ki se je zato odločil, da bodo tudi letošnji festival izpeljali ter bo ta še bolj čustven in programsko domišljen kot kdajkoli prej.

Rojstni kraj bratov Slavka in Vilka Avsenika bo tako od petka, 21. avgusta, do nedelje, 23. avgusta, prizorišče mednarodnega festivala. Organizator je družba Tradicija Avsenik, ki v treh festivalskih dneh pričakuje več kot 6000 obiskovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Nemčije, Nizozemske in Švice.

Na odru se bo zvrstilo več kot 30 domačih in tujih glasbenih izvajalcev, ki bodo zveneli po Avsenikovo in bodo ljubitelje melodij Slavka in Vilka Avsenika z njuno glasbo popeljali po širnem svetu, kjer je gostoval Ansambel bratov Avsenik v času svoje največje popularnosti.

Kot nadaljevalec Avsenikove glasbe bo glavni izvajalec vseh treh večerov ansambel Saša Avsenika, med nastopajočimi pa bodo tudi njegov oče in ostali vnuki. Med številnimi gosti bodo med drugim nastopili Perpetuum Jazzile, Oto Pestner in Pro Anima Singers ter Slovenski oktet.

Festival Avsenik bo obeležil 60-letnico nastanka Avsenikove največkrat predvajane instrumentalne skladbe Na Golici, ki jo bo tokrat mogoče slišati v raznolikih interpretacijah. Organizirani bodo tudi vodeni ogledi krajev, ki jih opeva Avsenikova glasba, kot je na primer dolina Drage iz skladbe Tam kjer murke cveto.

vir:STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo