Festival veleposlaništev v Haagu


Avtor: U.S. Datum: 2048 dni nazaj.


V soboto, 1. septembra 2018, je v drevoredu Lange Voorhout v Haagu na Nizozemskem potekal festival veleposlaništev (Embassy Festival), kjer se je med 63 državami predstavila tudi Slovenija.

Foto: Jana Klinkon

Obiskovalci, katerih je bilo približno 50.000, so na naši stojnici degustirali slovenska vina, med in gibanico, otroci pa so se lahko zabavali z izdelovanjem sveč iz čebeljega voska in barvanjem pobarvank s slovenskimi motivi. Na stojnici so bile razstavljene tudi risbe panjskih končnic, ki so jih izdelali učenci slovenščine v Haagu, pod mentorstvom učiteljic Neje Morato Štucin in Danice Š. Novosel.

Foto: Jana Klinkon

Program v slovenskem paviljonu so pripravili zaposleni na VHG v sodelovanju z Združenjem prijateljev Slovenije, ki je priskrbelo prostovoljce za turistično promocijo Slovenije, s čebelarjema Božnik, ki sta poskrbela za degustacijo medu in promocijo čebelarskega turizma, z Javnim zavodom za kulturo in turizem Radovljica, ki je poskrbelo za delavnico izdelovanja svečk iz čebeljega voska pod vodstvom Blanke Grašič, ter s podjetjem The Orange Wine Club Marijane Siljeg, ki je promoviralo slovensko vino.

Še posebej degustacija vina in izdelovanje svečk sta bili prava uspešnica in sta v veliki meri prispevali k odlični obiskanosti slovenskega paviljona, ki bo vsem ostal v zelo lepem spominu. Sončni in topli prvi dan septembra smo tako ponosno obeležili s kulinarično in kulturno dediščino Slovenije, ki nam je vsem v velik ponos.

Jana Klinkon


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo