Flat Earth Society za začetek 56. jazz festivala Ljubljana


Avtor: U.S. Datum: 3169 dni nazaj.


ljubljana

Ljubljana, 1. julija - S koncertom zasedbe Flat Earth Society drevi ob 18. uri v Klubu CD se bo začel 56. jazz festival Ljubljana. Letošnja izdaja bo ponudila 19 koncertov. V ospredju bodo kitaristi, izdaten bo program slovenskih izvajalcev, fokus pa bo tudi na belgijskih izvajalcih ter na orkestrskih izvajalcih. Festival se bo sklenil 4. julija.

Eden najpomembnejših novojazzovskih orkestrov zadnjega desetletja Flat Earth Society se s projektom Terms of Embarrassment spominja Franka Zappe. V Cankarjevem domu koncert napovedujejo kot večer pretežno svežega gradiva, čudovito kočljivih trenutkov, novih skladb, kot sta Me Standard, You Poor in Monkey Wrench, podaljšanih kitarskih solov in zgoščenih, vznemirljivih skupinskih pasusov.

Ob 20.30 pa bo v veliki sprejemni dvorani CD Kristijan Krajnčan, eden najbolj plodnih in prodornih umetnikov mlajše generacije iz Slovenije, predstavil projekt Hidden Myth, ki povezuje jazz, improvizacijo, sodobni ples, zborovsko petje, poezijo in film.

Program letošnjega festivala po napovedih organizatorjev obeta več izjemnih projektov. Med drugim v Ljubljano prihajata brazilski kvartet Bossa Negra in švedsko-danski sestav Fire! Orchestra.

V sklopu spremljevalnega programa so v Cankarjevem domu, ki je tudi osrednje prizorišče festivala, že odprli razstavo fotografij Caroline Forbes, v podhodu Maxija pa so odprli Jazz četrt, ki bo z jazz glasbo živela do zaključka festivala.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo