Forum slovanskih kultur gostoval na pekinškem knjižnem sejmu


Avtor: slovenci Datum: 2786 dni nazaj.


Peking - Forum slovanskih kultur (FSK) se je predstavil na mednarodnem knjižnem sejmu v Pekingu. Na povabilo organizatorjev so predstavili z nagrado gourmand nagrajeno monografijo S Slovani za mizo avtorja Janeza Bogataja. Zanimanje je vzbudila tudi predstavitev zbirke 100 slovanskih romanov.

 20150922-00636535

Kot je ob koncu sejma povedala direktorica FSK Andreja Rihter, so počaščeni, da so bili del enega največjih knjižnih sejmov na svetu in da so imeli na svojem razstavnem prostoru ter na posebnem dogodku z Edouardom Cointreaujem, ustanoviteljem in predsednikom Gourmand World Cookbook Awards, možnost prve predstavitve na Kitajskem.

Izrazila je veselje nad velikim zanimanjem, ki ga je knjiga vzbudila pri splošni in strokovni javnosti ter predvsem pri založnikih. Prepričana je, da bo knjiga S Slovani za mizo dočakala tudi izdajo v kitajščini.

V programu častnih gostij, držav pobude 16+1, pa je FSK skupaj s srbsko pisateljico Vido Ognjenović in urednico zbirke 100 slovanskih romanov, Dubravko Đurić Nemec iz Hrvaške, predstavil tudi omenjeno zbirko. Vanjo je vključenih že osem držav članic FSK in z njimi 96 slovanskih avtorjev. Izdanih je bilo že več kot 50 romanov.

Po besedah Rihterjeve je zbirka s portugalskim in angleškimi prevodi v okviru projekta Slovanski avtorji svetu - SLAWA prestopila meje slovanskega sveta, po predstavitvi na knjižnem sejmu v Pekingu pa se morda obetajo še prevodi v kitajščino.

Mednarodni knjižni sejem v Pekingu je potekal od 24. do 28. avgusta.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo