Fotografska razstava v tržaški NŠK


Avtor: U.S. Datum: 1836 dni nazaj.


V četrtek, 29. novembra, bo ob 18. uri v prostorih Narodne in študijske knjižnice v Trstu (ul. San Francesco, 20, 1. nadstropje) odprtje razstave 24 odtenkov pokrite tržnice, ki so jo pripravili mladi, ki opravljajo civilno službo na Zvezi slovenskih kulturnih društev, in sicer Alessio Caselli, Valentina Cibic, Lara Furlan, Matej Kosmač, Gabriel Milic, Maja Mochor, Peter Siares Sturman in Klara Ukmar.

Med temelji civilne službe je namreč tudi usposabljanje po moralnih in državljanskih načelih. Zaradi tega se je torej ZSKD odločila, da za svoje prostovoljce, tako mladoletne kot polnoletne, ki v ustanovi opravljajo civilno službo, pripravi fotodelavnico, ki jo je vodil fotograf Primorskega dnevnika Damjan Balbi (FotoD@mjan). Na prvih srečanjih so spoznavali kaj sploh sestavlja fotografijo in kako ta nastane v fotografskem aparatu – iz tega je nato sledilo spoznavanje strokovnih izrazov, kot so ISO, fokus, ekspozicija itd. Na zadnjih dveh srečanjih so tudi praktično uporabili svoje znanje. Najprej so se preizkusili na sedežu ZSKD, kjer so, pod vodstvom mentorja, uporabili fotoaparate, predvsem v polavtomatskih načinih. Nato pa so se podali v mestno središče in obiskali tržaško pokrito tržnico. Mladi fotografi predstavljajo lastno doživetje tega prostora.

Na odprtju razstave bo slike strokovno predstavil mentor, fotograf Damjan Balbi. Z glasbo bo večer popestril tržaški DJ Peter Siares Sturman, Razstava bo nato odprta še mesec dni od ponedeljka do petka, od 10. do 18. ure.

Zveza slovenskih kulturnih društev Trst


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo