Fotografsko društvo Janez Puhar razstavlja v Banjaluki


Avtor: slovenci Datum: 2791 dni nazaj.


Banjaluka - V Kulturnem centru Banskega dvora v Banjaluki je 24. junija  številnim prisotnim obiskovalcem devetnajst mojstrov fotografije pokazalo svoja dela. Medsebojno sodelovanje Fotografskega društva Janez Puhar in Društva Slovencev Triglav Banjaluka poteka že vrsto let. Letošnja razstava je bila v sklopu slovenskega dneva v Slatini in obeležitve Slovenskega državnega praznika, 25 let samostojnosti.

DSC_1577
Pred odprtjem razstave je mlada flautiska Zorana Belušević zaigrala Bachov preludij. Obiskovalce in goste, med katerimi so bili veleposlanik Republike Slovenije v BiH Iztok Grmek, konzul Konzularne pisarne Republike Slovenije v Banjaluki Marjan Ristič, direktor Kulturnega centra Banski dvor Milovan Petrić, člani društva Bazovica iz Reke in šest članov fotografskega društva Janez Puhar, je v imenu Društva Slovencev Triglav Banjaluka pozdravila podpredsednica Društva Nataša Kajmaković. V imenu fotografov iz Kranja je prisotne pozdravil predsednik fotograskega društva Janez Puhar Simon Krejan.
Organizatorij razstave so bili Društvo Slovencev Triglav Banjaluka, Fotografsko društvo Janez Puhar iz Kranja in Kulturni center Banski dvor Banjaluka. V imenu Kulturnega centra je s toplimi besedami „domačina“ vse pozdravil direktor te ustanove Milovan Petrić.
Glasba za začetek, glasba, tokrat Etuda št 2 Liebermanns flautistkom Zoranom Belušević in nato svečana otvoritev. Veleposlanik Republike Slovenije v BiH Iztok Grmek je v priložnostnem govoru pozdravil navzoče, zaželel je še najprej uspešno povezovanje med slovenskimi društvi v matični domovini in slovenskimim društvi po svetu in vednim razumevanjem in dano pomočjo Vlade Republike Slovenije. Slovencem, ki imamo dve domovini je čestital Dan državnosti Republike Slovenije, 25 junij.
Razstava mojstrov fotografije iz Kranja je prikaz podarjene strpnosti, je natačno izbran moment snemanja, je videnje stvari, ki nas obkrožajo a zanje nimamo časa, niti občutka, ne vidimo jih!

Vir: Nataša Kajmaković


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo