Moški oktet Deseti brat iz Ljubljane je v začetku aprila gostoval v nizozemskem Limburgu na povabilo mešanega zbora Canto Rinato, ki ga vodi g. Tone Kropivšek, znani zborovodja slovenskega rodu iz Limburga. Zborovski vikend je potekal v okviru glasbene izmenjave z namenom spoznavanja in povezovanja teh dveh držav in kultur (zbor Canto Rinato je v Ljubljani gostoval leta 2014).

V soboto, 8. aprila 2017, je oktet Desti brat najprej nastopil z mešanim zborom Crescendo Doenrade, pozneje med mašo v cerkvi svetega Remigija v kraju Simpelveld, zvečer pa z zborom Canto Rinato.

V nedeljo, 9. aprila 2017, so najprej nastopili na opoldanskem koncertu v Venrayu skupaj z mešanim zborom Canto Rinato in moškim zborom Venray. Krajša reportaža z utrinki s koncerta je na voljo na youtube.com.

Zaključni koncert v nedeljo pa je potekal v kulturni dvorani mesta Brunssum, kjer sta polega okteta Deseti brat nastopila moški pevski zbor Brunssum in mešani pevski zbor Canto Rinato. Koncerta se je udeležilo veliko predstavnikov slovenske skupnosti v Limburgu, pevci nekdanjega slovenskega zbora Zvon, ki je deloval pod vodstvom g. Kropivška, ter veleposlanik Republike Slovenije na Nizozemskem, g. Roman Kirn s soprogo.

Mojca Čušin