Glasbeno-pesniška delavnica Andraža Poliča v Pragi


Avtor: U.S. Datum: 2166 dni nazaj.


V torek, 16.maja 2018, smo dopolnilni pouk slovenščine v Pragi popestrili s pesniško glasbeno delavnico pod vodstvom pesnika, igralca in glasbenika Andraža Poliča. Delavnico smo organizirali v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev v okviru programa Povabimo besedo 2018. Dogodka se je udeležilo devet od desetih učencev, ki redno obiskujejo pouk slovenščine. Delo je potekalo prilagojeno v dveh starostnih skupinah.

Pesnik, igralec in glasbenik Andraž Polič med učenci slovenščine v Pragi. Foto: Helena Poche

Pod vodstvom Andraža Poliča smo spoznavali razliko med glasbo in poezijo in našli skupni imenovalec v ritmu, katerega smo iskali v zlogih naših imen in izštevankah. Spoznali smo različne pesniške oblike in se igrali z besedami. Delo z besedo smo podprli z glasbo in risbo.
Mislim, da je bil namen delavnice - spoznati začetke poezije skozi igro in ritem sveta- dosežen na izjemen in zabaven način ter so vsi udeleženci odšli zadovoljni in z novimi spoznanji. Vsi učenci so aktivno sodelovali, ne glede na različne jezikovne možnosti s katerimi razpolagajo, saj so jezikovno precej heterogeni. Prav vsi so pri delu doživeli občutek uspešnosti in premagali so strah pred tem, da bodo rekli narobe oz. da jim rima ne uspe. Ob tem nam je v kratkem času uspelo sestaviti nekaj originalnih idej, katere bomo poskušali obdelati in mogoče tudi kakšno uglasbiti. Dogodek je imel za učence velik pomen, saj jim je približal poezijo na igriv in njim dostopen način.

Helena Poche


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo