Gostovanje Boštjana Gorenca – Pižame med učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi


Avtor: U.S. Datum: 1712 dni nazaj.


V torek, 19. marca 2019, je učence dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi v prostorih slovenskega veleposlaništva obiskal Boštjan Gorenc Pižama in se predstavil kot pisatelj in prevajalec otroške ter fantazijske literature.

Boštjan Gorenc - Pižama je otrokom predstavljal književnost tudi z "emotikoni", torej znaki, kakršne sami uporabljajo pri pisanju elektronskih sporočil.

Takoj na začetku svoje predstavitve je napovedal najbolj dolgočasen nastop, kar so jih kdaj doživeli, vendar se otroci na njegove grožnje niso odzvali, saj so vnaprej vedeli, da temu ne bo tako. Dvema ločenima skupinama (mlajših in starejših) otrok je predstavil nekaj svojih zgodb in odlomkov iz prevodov. Poslušalci so se srečali s kapitanom Gatnikom in Šnofijevo druščino, spoznali tudi gospoda Gnilca in Čudo. Z "emotikoni" jim je uspelo prebrati celo del Prešernove Zdravljice in uspešno so z njimi odkrivali naslove otroških zgodb in pravljic.

Zvečer se je gost predstavil še odraslim.

V večernem času se je Boštjan Gorenc predstavil še odraslim gledalcem. Večer jim je popestril z neresnim predavanjem o resni literaturi in tudi odraslo občinstvo navdušil s svojih nastopom.

Slovensko društvo Jožeta Plečnika, Češka republika

Zahvaljujemo se učiteljici dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi Heleni Poche, ki je celo predstavo pripravila v sklopu Slovenskega društva Jožeta Plečnika s podporo Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Veleposlaništva Republike Slovenije v Pragi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo