Inzko čestital ‘prijatelju manjšin’


Avtor: slovenci Datum: 2694 dni nazaj.


Predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev NSKS Valentin Inzko je čestital novemu avstrijskemu zveznemu predsedniku Alexandru Van der Bellnu, ki je v nedeljo v ponovljenem drugem krogu volitev porazil svobodnjaka Norberta Hoferja. Z izidom volitev so tudi zadovoljni tudi drugi predstavniki slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem.

Kot poroča slovenski spored ORF, je van der Bellen po mnenju Inzka oseba, ki zastopa odprto, tolerantno in humanistično usmerjeno Avstrijo. V Avstriji, ki jo zastopa Van der Bellen, imajo svoje mesto ob veliki mizi republike Avstrije seveda tudi koroški Slovenci in druge narodnostne skupine, meni predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev (NSKS) Inzko. Celotna narodna skupnost da je večinsko podprla prijatelja manjšin, Van der Bellna, zato da je tudi veselje nad zmago v taboru narodne skupnosti neskaljeno, ugotavlja predsednik Narodnega sveta. Kot visoki predstavnik mednarodne skupnosti v BiH je Inzko Van der Bellnu čestital že v nedeljo, pri tem pa je bil še posebej zadovoljen, da je volitve izgubil kandidat, ki ga je podpiral predsednik srbske entitete v BiH, Republike srbske Milorad Dodik, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. "‚Skupaj‘ je filozofija zmagovalca. Vesel sem, da tisti iz BiH v Avstriji, med njimi pa še posebej Srbi, niso sledili pozivu Dodika, naj glasujejo za Hoferja, saj seveda vedo, kakšna stališča glede tujcev zastopa,“ je povedal Inzko. Sam je med predvolilno kampanjo odkrito podpiral Van der Bellna, tudi z oglasi, ki ji je sam plačal.

Prispevek si lahko v celoti preberete na portalu radio.ognjisce.si.

get_img


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo