Inzko: „Za manjšino slabše gotovo ne bo“


Avtor: U.S. Datum: 2301 dni nazaj.


Za slovensko narodno skupnost zelo verjetna nova turkizno-svobodnjaška zvezna vlada ne bo prinesla poslabšanja, meni predsednik Narodnega sveta koroških Slovencev (NSKS) Valentin Inzko. Vsekakor pa bo potrebno, da bodo organizacije posredovale Dunaju skupno stališče in skupne zahteve.

Valentin Inzko. Foto: Sindre Langmoen (CC)

Valentin Inzko. Foto: Sindre Langmoen (CC)

Do božiča naj bi Avstrija dobila novo vlado, je optimistično napovedal zmagovalec državnozborskih volitev, predsednik ljudske stranke Sebastian Kurz. Še so pogajanja z zelo verjetnim koalicijskim partnerjem FPÖ na začetku, vse pa kaže, da bo naslednja vlada turkizno-modra. In ta nova barvna kombinacija bo odgovorna in pristojna tudi za vprašanja narodnih skupnosti v državi, se pravi, tudi za vprašanja koroških Slovencev.

Predsednik NSKS Valentin Inzko je že takoj po volitvah dejal, da bistvenih sprememb v avstrijski manjšinski politiki ne pričakuje. Tudi bivša rdeče-črna vlada po njegovem v narodnostnih vprašanjih ni storila bistvenih korakov. Zato da je treba novi turkizno-modri vladi dati priložnost, da to tematiko obravnava bolj dosledno, pravi Inzko.

SVSD RTV Slovenija


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo