Izolanka v Rimu: Italijani so geografsko nepismeni


Avtor: U.S. Datum: 2213 dni nazaj.


21-letna Kris Dassena prihaja iz Izole in je pripadnica italijanske narodne skupnosti v Sloveniji. Ko je pred šestimi leti prvič obiskala Rim, se je v trenutku zaljubila vanj, letos pa se je tja preselila zaradi študija. Rim je bil zanjo velik preskok, saj ni pričakovala, da bo vse tako kaotično, presenetili pa so jo tudi Italijani, ki niso vedeli, kje je Slovenija.

Kris Dassena. Foto: osebni arhiv

Hči Italijana in Slovenke je študentka novinarstva na ljubljanski fakulteti za družbene vede (FDV), a trenutno študira v Italiji. "Vse poti vodijo v Rim," se je pošalila, saj študijsko izmenjavo opravlja prav na največji univerzi v Evropi – Univerza La Sapienza v Rimu, "ki je hkrati tudi ena najstarejših univerz v Evropi in na svetu".

Kris bi rada delala kot časopisna novinarka, zato je že zdaj začela delati za mesečni in spletni portal italijanske narodne skupnosti v Izoli in obalni mesečnik Primorski odmevi. "Že od nekdaj pa si želim delati za italijanski medij," pravi in dodaja, da je v Rimu postala sovoditeljica radijskega programa o multikulturnosti in življenju v tujini.

Celoten članek lahko preberete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo