Jezikovni tabor za porabsko mladino


Avtor: slovenci Datum: 2753 dni nazaj.


Društvo porabske mladine je od 1. avgusta do 5. avgusta organiziralo 1. jezikovni tabor za porabske mladoletnike. Tabora se je udeležilo 12 otrok, in sicer iz Gornjega Senika, Sakalovcev in Slovenske vesi. Za nji smo vsak dan v dopoldanskem času izvajali jezikovne delavnice, ki so potekale na Gornjem Seniku, v Hiši jabolk.
porabska mladina

V okviru delavnic so se otroci naučili osnovne besede, izraze, stavke v različnih temah. Popoldanske aktivnosti, ki so se jih poleg tabornikov udeležili tudi člani Društva porabske mladine, pa so bile različne. V ponedeljek so se kopali v Monoštru, v torek so bili v pustolovskem parku, v sredo na izletu v Prekmurju (Vulkanija v Gradu, Čebelji gradič v Serdici in Kugla v Sotini), v četrtek so imeli gastronomsko delavnico, ki jo je vodil član Društva porabske mladine in so skupaj pekli pice, nato so bili na jahanju, zvečer pa je sledil slovenski disko. V petek pa so ob tabornem ognju, s peko slanine zaključili tabor.
Vir: Društvo porabske mladine (Facebook)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo