Jezikovno-ustvarjalna poletna šola


Avtor: U.S. Datum: 1620 dni nazaj.


Združenje Slovenska izseljenska matica je letos izvedlo 4. poletno šolo Slovenščina malo drugače, ki je potekala med 14. in 20. julijem 2019 v CŠOD Murska Sobota.  Šole se je udeležilo 23 otrok starih med 10 in 15 let.

Otroci so prišli iz 6 držav, iz Italije, Avstrije Irske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Že tri leta na šoli poučujejo iste učiteljice, slovenščino Lea Lehner in Katarina Rebič ter likovno umetnost Natalija Veselič-Martinjak.

Letos so se pri likovni umetnosti učenci ukvarjali z grafiko. Izdelali so pet različnih grafik in vsa dela smo zadnji dan razstavili na zaključni prireditvi. Otroci so nekaj grafik pustili v CŠOD Murska Sobota, da bodo z njimi okrasili zidove centra, nekaj smo jih shranili na matici za razstavo, ostalo so odnesli domov.

S pomočjo predstavitve umetniških del so otroci spoznali umetniško grafiko skozi zgodovino umetnosti.

Izdelali so linorez, motiv ptiča, kuhinjska grafika - zanimivost te grafike je, da jo izdelamo iz pripomočkov, ki jih najdemo doma v vsaki kuhinji, motiv - pod mikroskopom ( vlakna, celice,…), monotipija, motiv - športi ali poklici;  kolagrafija,  motiv - pod vodo ( različne ribe, sesalci, korale, rastline,…), barvna monotipija z voščenkami na paus papirju s pomočjo voščenk in likalnika, motiv - čustva.

Poletno šolo Slovenščina malo drugače financirata Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo