Jure iz Kanade: Se lahko slišiva kasneje? Sem 500 metrov pod zemljo.


Avtor: slovenci Datum: 2731 dni nazaj.


Jure Klopčič je imel med študijem na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani kot mladi raziskovalec možnost sodelovati pri gradnji različnih predorov na slovenskem avtocestnem križu. Tudi po končanem študiju je služboval kot asistent v visokošolski ustanovi Alma Mater, kjer je bil prav tako vpet v gradnjo predorov.

Nato se je gradnja avtocestnega križa oziroma predorov končala/upočasnila in projektov, ki bi Jureta zanimali, je kar naenkrat zmanjkalo. Dobil pa je ponudbo za delo pri zanimivem in zahtevnem projektu v Kanadi. In je šel.

Kakšno je delo inženirja v rudniku urana?

"Kot vodilni inženir za proizvodne predore skrbim za racionalno, pravočasno in varno gradnjo rovov pod rudnim telesom, iz katerih bo med življenjsko dobo rudnika potekalo pridobivanje uranove rude," pojasnjuje Jure.

Jure z ekipo namreč z metodo, ki je pri nas dobro poznana, tj. nova avstrijska metoda gradnje predorov, uspešno kljubuje vsem vplivom zaledne hribinske mase, umetnega zmrzovanja tal in pridobivanja rude.

Članek si lahko v celoti preberete na portalu Siol.net.

jure


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo