Jure Žabjek evropski prvak med gorskimi kolesarji v spustu


Avtor: U.S. Datum: 3006 dni nazaj.


Slovensko gorsko kolesarstvo je na evropskem prvenstvu v spustu v Wisli osvojilo zlato odličje. Zanj je zaslužen Jure Žabjek, ki je postal evropski prvak med člani. Njegov uspeh sta dopolnila Monika Hrastnik med članicami in Luka Berginc med mladinci, oba sta bila četrta.

Žabjek obetal dobre uvrstitve

Žabjek je že večkrat letos pokazal, da se zna peljati zelo hitro, dve hitri vožnji pa je prihranil za EP. V soboto je razvrstitveno vožnjo končal na četrtem mestu, dan pozneje pa je najbolje opravil s progo in prevzel vodstvo. Na vrhu so bile še trije najhitrejši iz razvrstitvene vožnje. Najprej je zaostal Poljak Slawomir Lukasik, včeraj najhitrejša pa sta z napakami končala v ozadju.

Za članom slovenske ekipe Unior Tools, ki je na zadnjem EP v Bolgariji pred dvema letoma osvojil bron, takrat še med mladinci, sta na zmagovalnem odru stala Lukasik na drugem in Švicar Lutz Weber na tretjem mestu. Miran Vauh je osvojil sedmo mesto, Žiga Pandur, na svetovnem prvenstvu v Andori pred tednom dni s 24. mestom najboljši Slovenec v zgodovini SP, pa je bil 13.

Izvrstna tudi dekleta

Med članicami je bila Monika Hrastnik četrta in najboljša Slovenka, tako kot tudi na SP v Andori. Na obeh prvenstvih je debitirala. Zarja Černilogar je končala na sedmem mestu.

Dirko mladincev je dobil Italijan Loris Revelli, Berginc je končal na šestem mestu.

STA, B. M. K.

Foto: STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo