Kako se Eva znajde v velemestu, v katerem vlada huda konkurenca


Avtor: U.S. Datum: 2404 dni nazaj.


Eva Mencin se je leta 2014 preselila v Toronto zaradi študija urbanega planiranja na fakulteti za okolje Univerze York. Trenutno obiskuje četrti Študij v Kanadi je po njenih besedah zelo zahteven. Predavanja ima približno štirikrat na teden po tri ure. Končna ocena je vedno sestavljena iz množice nalog, testov in obveznega aktivnega sodelovanja na vajah. Tako na primer ni dovoljeno ponavljati končnih izpitov tako kot v Sloveniji. Vse moraš opraviti v enem poskusu, pripoveduje.

Poletje v Torontu.

Poletje v Torontu. Foto: osebni arhiv

"Moja odločitev za študij v tujini ni bila težka, saj sem že od zgodnjega otroštva živela v tujini in zaradi zaposlitve staršev sem obiskovala mednarodne šole v Turčiji, na Švedskem in v Argentini. Študij v Torontu sem izbrala zaradi kakovostne izobrazbe in večjih možnosti za zaposlitev. Standardi za sprejem na študij so bili zelo visoki, upoštevali so tako ocene kot reference," pravi.

Poleg študija dela za Kraljevi kanadski znanstveni inštitut. Delo jo zelo veseli, saj je povezano z njenim študijskim področjem. Ob tem poudarja, da je študentsko delo v Kanadi zelo regulirano, saj lahko vsak študent dela največ 20 ur na teden.

Več lahko preberete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo