Katarina iz Miamija: Čez noč lahko prideš do lepega življenja, ampak …


Avtor: U.S. Datum: 2482 dni nazaj.


Katarina je od nekdaj imela željo, da "bi živela v tujini in si tako razširila obzorje". Željo je tudi izpolnila, saj že šesto leto živi v tujini – v Fort Lauderdalu, v Miamiju.

Katarina Bruvo. Foto: osebni arhiv

Katarina Bruvo. Foto: osebni arhiv

Ko je Katarina Bruvo prvič obiskala Združene države, je bila navdušena predvsem nad t. i. customer service oziroma načina dela s strankami. Dela v turizmu, zato si je želela pridobiti čim več izkušenj na tem področju. Posledično je iskala možnost, da bi živela in delala v tujini.

Nekaj let kasneje …

Želja po tujini ni ugasnila in Katarina je v tem času, čeprav ni vedela, kdaj bo imela priložnost za selitev, precej časa posvetila pripravam: od tega, kaj pomeni selitev, kakšna je birokracija … Povezala se je s Slovenci, sodelovala na forumih, blogih in spremljala dogajanje v tujini.

Ko se je priložnost pokazala, je imela približno mesec in pol časa, da je uredila vse potrebno in odpotovala. "To obdobje označujem kot izjemno stresno in čustveno. Selitev nikoli ni samo stvar posameznika, vpliva tudi na družinske člane, prijatelje, ki se morajo sprijazniti s tvojo odločitvijo, kar vsekakor ni lahko," pripoveduje Katarina.

Dela za slovensko turistično agencijo in pripravlja programe za zaključene skupine. Organizator skupine Katarini poda informacije o tem, kam želi skupina potovati, kaj želijo imeti vključeno in podobno, in na podlagi tega jim pripravi program. "Imam lepo priložnost, da kolegom predstavim Slovenijo, nad katero so navdušeni, saj je kot destinacije ne poznajo dobro," dodaja Katarina.

Več lahko preberete na spletni strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo