Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog!


Avtor: U.S. Datum: 2344 dni nazaj.


Na zadnji dan letošnjega vrelega poletja soo se učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Splitu- Kekci odpravili na podeželje, v Slovenijo. Skupaj s Piko Nogavičko so ga odkrivali na 28. Pikinem festivalu v Velenju.

Foto: SKD Triglav Split

Foto: SKD Triglav Split

Letošnja tema festivala »Pika odkriva podeželje« je bila očitno zelo dobro sprejeta, saj se je festival zaključil z rekordnim dnevnim obiskom.

Splitski otroci, učiteljica in spremljevalke so zares uživali v sončnem popoldnevu in v pestro ponujenih vsebinah aktivno spoznavali podeželje, lepoto Velenjskega jezera, obdanega s prijaznimi zelenimi hribi in delček naše oboževane Slovenije.

Otroci so ustvarjali v kreativnih delavnicah, uživali v gledaliških, lutkovnih in glasbenih predstavah, umetniških četrtih, tematskih razstavah, športnih in pustolovskih dogodkih, jahali ter sodelovali v mnogih zabavnih in izobraževalnih dogajanjih na prostem. Nepozabno.

Utrujeni so se po celodnevnih razburjenjih in presenečenjih zazibali v sen v prelepem Prenočišču Mraz, v tišini, sredi gozda. Prijazna domačina Zlatko in Dora sta toplo poskrbela za njihovo ugodje.

Zgodaj zjutraj jih je čakala nova avantura. Ob zadnjem pogledu na Celjski grad (obljubili so mu, da ga obiščejo) so se z različnimi vlaki in tiri, v bitki s časom in zamudo vlakov, z bojaznijo pred napovedanim dežjem, popeljali proti Zagrebu.

Njihove želje so bile uslišane. Nebo je bilo sicer preteče, toda odprlo je svoje dežnike in nas nagradilo z oblačnim, suhim popoldnevom, ki so ga preživeli v Maksimirju. Srečanje z živalskim svetom je otrokom veliko doživetje, zelo lepo urejen Maksimir pa jim je ponudil tudi mnogo priložnosti za igro in sprehode.

Bolj razburljivega in zanimivega zaključka dneva in izleta si niso mogli predstavljati. Priredil jim ga je Muzej iluzij na Ilici. V kalejdoskopu nenavadnih oblik, optičnih prevar, virtualnega sveta in igri ogledal so v njem preživete tri večerne ure, sicer že zelo utrujenih nog, minile v hipu. Kar niso se mogli ločiti od tega nadvse čarobnega mesta.

Nočno potovanje domov so dosanjali vsak po svoje in srečno prispeli na prvi peron.

Prepričana sem, da vsega doživetega: srečanja s Slovenijo, z našo metropolo Zagrebom in njenimi zanimivostmi, predvsem pa prijateljskega druženja, ne bomo nikoli pozabili.

Vera Hrga, učiteljica


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo