Klemen iz Miamija: Če bi radi več in ste pripravljeni za to garati – tujina je magična


Avtor: U.S. Datum: 2607 dni nazaj.


Klemen Ferjan je nekdanji športnik in kot pravi, je ravno šport tisti, ki ga je popeljal v svet – bil je namreč profesionalni judoist

Klemen si kariero gradi v letalstvu.

Klemen si kariero gradi v letalstvu. Foto: osebni arhiv

"Leta 2005 me je splet naključij in spoznanj popeljal v Montreal, kjer sem treniral s kanadsko reprezentanco. Na začetku seveda nisem nameraval ostati v tujini, ampak so me kanadska miselnost in priložnosti vedno znova navduševale. Tako sem leta 2008 po poškodbi kolena počasi presedlal v poslovno kariero: najprej s študijem MBA, leta 2011 pa z neverjetno priložnostjo za službo v Mednarodni organizaciji za letalstvo (ICAO)," pripoveduje Klemen Ferjan.

Danes je star 37 let, v Montreal se je preselil, ko je bil star 25 let, v Miami, kjer živi zdaj, pa je šel pred enim letom.

Kako se je znašel v svetu letalstva?

Klemen pove, da je po naključju spoznal Alojza Krapeža, ki ga je popeljal v svet letalstva, z njegovo pomočjo pa se je tudi uveljavil v dveh najpomembnejših svetovnih letalskih organizacijah (ICAO in IATA – Mednarodno združenje za zračni transport) ter opravil dodatno izobraževanje na znani singapurski letalski akademiji.

Klemen je v IATA projektni vodja na področju "cost managementa", kar pomeni, da sodeluje s številnimi letalskimi družbami z vsega sveta in poskuša izboljšati njihovo strukturo stroškov na podlagi globalnega "benchmarkinga" oz. iskanja razlik pri izvedbah. To vključuje najboljše prakse, ki jih vsako leto pripravi iz pridobljenih podatkov. Lani mu je podatke o celotnih operativnih stroških posredovalo kar 67 letalskih družb.

Celoten pogovor lahko preberete na strani SiolNet.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo