Klifi imajo magično moč


Avtor: U.S. Datum: 2161 dni nazaj.


Iz oddaje Slovencem po svetu, objavljene na 1. programu Radia Slovenija 18. maja 2018:

Klifi v Moherju.

Klifi v Moherju. Foto: Thomas Verleene / Flickr

Ko te klifi enkrat očarajo, ostaneš tam. Tako so očarali tudi Špelo Zupan, ki si jih je zmerom želela obiskati. In je šla.

Špela Zupan je hotela videti klife na Irskem. Ko jih je videla, je v njihovi bližini tudi ostala. Verjetno bo kar držalo, da imajo magično moč. Malce drugačno, a nič manjšo moč ima tudi nogometni el classico v Španiji, zaradi katerega se življenje, kakor nam je povedal Mitja Rous, za nekaj časa dobesedno ustavi. Na koncu oddaje boste lahko slišali tudi vse tisto, kar morate vedeti o letošnjih volitvah, če boste volili izven meja matične države.

Irski klifi imajo v sebi nekaj magičnega, kar so že zgodaj odkrili tudi filmski ustvarjalci. Ko te enkrat očarajo, ostaneš tam. Tako so očarali tudi Špelo Zupan, ki si jih je zmerom želela obiskati. In je šla.

Ali se zaradi El Classica, ki so ga nogometaši Barcelone in Reala odigrali prav takrat, ko smo v Ribadavio poklicali Mitjo Rousa, Slovenca, ki prebiva v Galiciji, ustavi čas? Ali lahko nekdo, ki nogometa ne spremlja, opazi, da prihaja taka tekma? Mitja pravi, da lahko.

V Uradnem listu Republike Slovenije je objavljen Odlok o razpustitvi Državnega zbora in o razpisu predčasnih volitev v Državni zbor. Splošno glasovanje na vseh voliščih v državi in v tujini bo potekalo v nedeljo, 3. 6. 2018. Volivce Državna volilna komisija obvešča, da bodo v nedeljo, 3. 6. 2018 od 9.00 do 17.00 ure po lokalnem času, volišča odprta na diplomatskih predstavništvih in konzulatih Republike Slovenije. Kako boste lahko volili in ali se je za vse tiste, ki prebivajo izven naše države kaj spremenilo, smo vprašali Dušana Vučka, direktorja Državne volilne komisije.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo