Kmečka pojedina po slovensko


Avtor: U.S. Datum: 1641 dni nazaj.


Tradicionalna Kuharska delavnica Združenja prijateljev Slovenije na Nizozemskem je letos potekala v soboto, 30. novembra. Letnemu času in skominam po
domačih dobrotah primerno, je bila na jedilniku prava slovenska kmečka pojedina: pečenice in krvavice s prilogami, kot so dušeno kislo zelje in matevž.  

Za vrhunsko pojedino je z asistenti poskrbel naš že izkušeni kuharski mojster Matjaž Vidic. Za toplo predjed, tj. juho velike ljubezni buče in kostanja sta poskrbela nova člana - Toni in Saša Klančnik. Za prekmurski fastfood' oz. krompirjev langaš je poskrbela Mojca Nodelijk Guštin, ki je tudi vodila tokratno kuharsko delavnico. Ona je pravzaprav tudi pobudnica kuharskih delavnic Združenja, ki so leto za letom odlično obiskane. Poleg njene potice sta bila za “na vrh” še jabolčni in skutin zavitek, katerih pripravo je vodila Danica Š. Novosel. Med kuhanjem je otroke zaposlila Špela Božnar, odbor Združenja pa je poleg organizacije poskrbel za pijačo in darilca za kuharje.  

O odličnem vzdušju v kuhinji mladinskega centra v Rijswijku pričajo fotografije, le škoda, da le-te ne posredujejo tudi omamnih dišav, ki so se širile po vsem poslopju. Še bolj veselo je bilo kasneje v jedilnici, kjer so se udeleženci, med njimi tudi veleposlanica Sanja Štiglic, zbrali pri skupni večerji. Manjkala pa ni niti odlična kapljica - poleg kmečke pojedine so je odlično podalo vino vinogradnikov iz Svečinskih goric (Leber, Kušter, Mukenauer in Kren). 

Recepte bo spet najti v naši Lipi. Hvala vsem kuharjem, pomočnikom in obiskovalcem za domiseln jedilnik, za okusne jedi in za enkratno vzdušje, hkrati pa že vprašanje: kaj bomo pa kuhali naslednjič? 


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo