Komedija in koncert koroških rojakov


Avtor: U.S. Datum: 2431 dni nazaj.


Prve tri prireditve jubilejnih 15. Koroških kulturnih dnevov v Ljubljani so za nami, jutri bo v Cankarjevem domu v Ljubljani najprej na ogled komedija mladih rojakov z avstrijske Koroške, zvečer pa še koncert.

Kot piše predsednik Kluba koroških Slovencev v Ljubljani Janez Stergar, so bile prireditve zavidljivo dobro obiskane ter odmevne v javnosti, hkrati so odlično predstavile izbrane dele koroške slovenske ustvarjalnosti

Jutri (12. aprila 2017) ob 11. uri bo v Kosovelovi dvorani ljubljanskega Cankarjevega doma v okviru festivala Transgeneracije z gledališkimi in plesnimi predstavami ter likovnimi, fotografskimi in video deli dijakov iz vse Slovenije nastopili odlični mladi koroški gledališki skupini - ŠTKGRA KPD Šmihel in Še.EN.tjanž.teater.

V koprodukciji sta pripravili Shakespearovo komedijo Sen kresne noči v avtorski priredbi Andreja Rozmana Roze in v režiji Alenke Hain. Brezplačne vstopnice so na voljov informacijskem središču Cankarjevega doma.

Koroška pesem preko meja

Koroška pesem preko meja. Foto: Klub Koroških Slovencev v Ljubljani

Zvečer ob 19. uri bo osrednji dogodek 15. Koroških kulturnih dnevov, ko bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma koncert Koroška pesem preko meja. Zapeli nam bodo: Kvintet bratov Smrtnik iz Kort na Obirskem, Slovenski oktet ter Mešani pevski zbor Danica iz Šentprimoža v Podjuni. Vstopnice po 5 evrov dobite pri blagajni Cankarjevega doma.

V Narodnem muzeju Slovenije (Metelkova ul.) bo še do torka, 25. aprila 2017 na ogled pretresljiva fotografska in slikarska razstava mag. Karla Vouka Lužički cikli. Kot piše Stergar, gre za razstavo o nebrzdano pohlepnem razkopavanju območja Lužiških Srbov in pravem kulturocidu nad srbskim narodom, ki ob nas Slovencih še ohranja starosvetno dvojino.

Ob tem dodajmo, da si je do petka, 21. aprila 2017, v Galeriji Družina v Ljubljani (Krekov trg 1) na ogled še ena razstava mag. Karla Vouka (ne sodi sicer v Koroške kulturne dneve v Ljubljani). Gre za upodobitev križevega pota (Piran 2005), trtnih vitic ter pejsažev Nežiderskega jezera.

Matjaž Merljak, Radio Ognjišče


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo