Koncert „Davorin Jenko zbližuje in združuje“ v Banjaluki


Avtor: U.S. Datum: 1802 dni nazaj.


Komorni moški pevski zbor Davorina Jenka Cerklje, ki deluje v okviru istoimenskega kulturnega društva, ohranja tradicijo ubranega moškega petja ter poslušalcem prinaša slovensko pesem. Zbor pod vodstvom dirigenta Jožefa Močnika, ki trenutno šteje skoraj trideset pevcev vseh generacij, je eden trdnih kulturnih stebrov v občinskem, regijskem in celotnem slovenskem prostoru. Našo slovensko pesem so želeli deliti tudi z nami in zato so dali pobudo za gostovanje pri nas in sodelovanje z našim pevskim zborom in društvom.

V soboto, 11. maja 2019, je bil v dvorani Mladinskega doma v Banjaluki skupen koncert „Davorin Jenko zbližuje in združuje“. Tega koncerta ni povezovala le pesem, temveč tudi ime slovenskega skladatelja - Davorina Jenka, ki ga nosita oba zbora. Na koncertu smo slišali slovenske ljudske pesmi in številna druga glasbena dela, tudi skladbe na besedila znanih slovenskih pesnikov.

Naš MePZ Davorin Jenko, ki ga vodi dirigentka mag. Vanja Topić, se je predstavil s slovenskimi narodnimi in umetnimi pesmimi ter starogradskimi pesmimi. Koncert dveh slovenskih zborov z istim imenom „Davorin Jenko“ je bil enkraten.

Člani našega društva so se trudili, da bi bilo prvo srečanje s pevci iz Cerkelj kar najlepše. Še se bomo srečevali in skupaj peli in to še v letošnjem letu na koncertu, ki bo oktobra v Cerkljah na Gorenjskem.

Društvo Triglav Banja Luka


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo