Koncert kitarista Maka Grgića na Delegaciji EU v Washiningtonu


Avtor: slovenci Datum: 2965 dni nazaj.


V torek, 1. marca je v prostorih Delegacije Evropske unije v Washingtonu nastopil slovenski kitarist Mak Grgić.

csm_IMG_2989_2229824ec3

Dogodek je potekal v sklopu cikla kulturnih dogodkov Conversations in Culture, ki jih enkrat mesečno gosti delegacija, vsakič v sodelovanju z drugo državo članico. Na začetku večera je okoli 150 gostov pozdravil James Barbour, zatem pa je polno dvorano zbranih nagovoril veleposlanik dr. Cerar. Prireditev je bila ena v vrsti dogodkov, s katerimi veleposlaništvo obeležuje 25. obletnico samostojnosti Slovenije.

Mak Grgić je tekom večera predstavil raznolik program; od skladb slovenskih skladateljev Nine Šenk in Nejca Kuharja, do priredb filmske glasbe Ennia Morriconeja ter skladb Leonarda Bernsteina, klasične glasbe iz zgodnjega obdobja in skladb iz železnega kitarskega repertoarja. Pri dveh skladbah se mu je na odru pridružila hrvaška čelistka Dorotea Rácz. Po koncertu so si gostje ob kozarcu slovenskega vina lahko ogledali razstavo gledaliških plakatov Jožeta Domjana, ki je na stenah Delegacije Evrospke unije v Washingtonu na ogled do konca aprila.

Besedilo in slike: Slovensko Veleposlaništvo v Washingtonu

csm_IMG_3018_06eac23dc9


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo