Konferenca Slovensko avstralskega akademskega društva


Avtor: U.S. Datum: 2567 dni nazaj.


V ponedeljek, 22. maja 2017, v tednu, ko je Slovensko avstralsko akademsko društvo (Slovenian Australian Academic Association – SAAA) praznovalo svojo drugo obletnico obstoja, je društvo pripravilo svoj prvi javni dogodek, Konferenco SAAA 2017: Zdajšnje in prihodnje Avstralske in Slovenske raziskovalne priložnosti. Dogodek, ki je potekal v Centru Evropske Unije na Univerzi RMIT (Storey Hall, Green Brain) v Melbournu, je odprla veleposlanica Republike Slovenije v Avstraliji, njena ekscelenca gospa Helena Drnovšek-Zorko.

Foto: Manca Ogrizek

Konferenca je pritegnila 36 udeležencev, večinoma iz slovensko avstralske skupnosti širom Avstralije. Akademiki, raziskovalci, študentje, podjetniki ter člani vladnih in nevladnih organizacij so imeli priložnost slišati 17 govornikov (dva med njimi preko videa iz Slovenije). Osrednja govornika dogodka sta bila Prof. Glenda Sluga, ARC Laureate Fellow, FAHA in profesorica mednarodne zgodovine z Univerze v Sydenyu in Prof. Zlatko Skrbiš, predsednik Svetovne mreže Univerze v Ljubljani (SMUL) in Vice-provost za podiplomsko izobraževanje z Univerze Monash.

Enodnevni dogodek se je zaključil z okroglo mizo Kako izboljšati izmenjavo znanja med Slovenijo in Avstralijo?. Zaključki dogodka in priporočila bodo dostopna v prihajajočih mesecih.

Več informacij o konferenci je dostopnih preko http://saaa.si/saaa-conference-2017-melbourne/ in na Facebook strani SAAA.
Dr Kaja Antlej
Slovenian Australian Academic Association – SAAA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo