Konkretna možnost za “nov” Stadion 1. maj


Avtor: U.S. Datum: 2460 dni nazaj.


Projekt so predstavili ministru Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazdu Žmavcu"Skratka, to se da." Predsednik Športnega združenja Bor Gorazd Pučnik je s temi besedami zaključil predstavitev načrta za razvijanje in nadgradnjo Stadiona 1. maja pri Svetem Ivanu, ki je bila v sredo popoldne v njegovih prostorih ob udeležbi ministra Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca. Minister je bil v spremstvu predsednikov Slovenske kulturno gospodarske zveze in Sveta slovenskih organizacij Rudija Pavšiča in Walterja Bandlja, ZSŠDI Ivana Peterlina, Dijaškega doma S. Kosovela Miha Samse in drugih predstavnikov manjšinskih organizacij. Na srečanju pri Sv. Ivanu je sodeloval tudi Igor Kocijančič, ki je s Pučnikom in Peterlinom sestavni del delovne skupine za obnovo stadiona.

Računalniški prikaz novega stadiona (FOTODAMJ@N)

Računalniški prikaz novega stadiona (FOTODAMJ@N)

Sicer je Pučnik bolj kot načrt predstavil različne variante za gradnjo središča, ki bo v očeh pobudnikov pravi center tako za športne dejavnosti kot tudi za združevanje mladih in manj mladih. Če bo po eni strani njegova velikost odvisna od finančnih sredstev, bo po drugi poglavitna prilagodljivost objekta oziroma potrebam in dejavnostim, ki bodo zaznamovale slovensko in sploh široko družbo čez 20, 30 ali več let. Sploh pa je s srečanja izšlo, da obstaja tokrat res konkretna možnost, da bo načrt za gradnjo "novega" Stadiona 1. maja stekel, obenem pa, da je za to skrajni čas.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo