Konzularni dan v Pančevu


Avtor: U.S. Datum: 2359 dni nazaj.


Združenje Slovencev Južnega Banata "Logarska dolina" je 15. junija 2017 organiziralo prvi konzularni dan v Pančevu. Člane združenja sta obiskala slovenski veleposlanik v Srbiji Vladimir Gasparič in konzul Miha Vilar. Posredovala sta jim različne informacije in jim ponudila strokovno pomoč pri reševanju različnih vprašanj. Gostitelje so med drugim zanimali postopki za ureditev bivanja v Sloveniji in možnosti pridobitve slovenskega državljanstva za potomce Slovencev.

Odziv na konzularni dan v Pančevu je bil zelo dober.

Odziv na konzularni dan v Pančevu je bil zelo dober.

Gostje so spoznali, da je pančevsko združenje, kljub temu, da je eno izmed najmlajših, med najbolj dejavnimi slovenskimi organizacijami v Srbiji. Predsednik združenja Logarska dolina Josip Veber je napovedal več dogodkov, ki jih bodo priredili v drugi polovici leta. Med pomembnejše spadajo gastronomski dogodek "Naše slovenske specialitete", Glazarjevi dnevi, Dnevi slovenskega filma in nadaljevanje ustvarjanja monografije "Slovenci v Južnem Banatu".

Slovenska diplomata sta se sestala tudi z županom Pančeva Sašem Pavlovim in se pogovarjala o projektih s področja gospodarstva in kulture.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo