Koristni namigi za univerzitetni študij v Sloveniji


Avtor: U.S. Datum: 2269 dni nazaj.


Na Opčinah je bila v ponedeljek dopoldne megla, tako da so lahko maturanti slovenskih višjih šol že nekako okusili vreme, ki jih čaka, če se bodo morda odločili za nadaljevanje študija v Ljubljani. No, šalam navkljub, včerajšnji dopoldan v Prosvetnem domu je bil za višješolce, ki se odločajo za univerzitetni študij v Sloveniji, izredno koristen, saj so na enem mestu lahko spoznali bogato bero slovenskih študijskih smeri.

Maturanti so v Prosvetnem domu in v dvorani ZKB dobili vse ustrezne informacije o študiju v Sloveniji

Maturanti so v Prosvetnem domu in v dvorani ZKB dobili vse ustrezne informacije o študiju v Sloveniji (FOTODAMJ@N)

Klub zamejskih študentov, ki združuje študente iz zamejstva in mu tačas predseduje Andraž De Luisa, je namreč že tretje leto zapored priredil t.i. Dan odprtih vrat, se pravi srečanje, na katerem so višješolski maturanti izvedeli marsikaj praktičnega o vpisu na univerzo, vpisnih rokih, razliki med Slovenci s slovenskim državljanstvom in brez njega ter o priznavanju v tujini pridobljene univerzitetne izobrazbe; spoznali so tudi posamezne univerze - v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Novi Gorici - in samostojne oz. visokošolske zavode s svojimi bogatimi študijskimi programi, srečanje pa je bilo nenazadnje tudi priložnost za brezskrbni klepet z vrstniki, ki so se za študij v Sloveniji odločili: slišali so nasvete za stanovanja, o bonih za hrano, o pogojih za prejem štipendij (»s katerimi si lahko v celoti kriješ stroške bivanja«), o izpitnih semestrih, o prevoznih povezavah, sprejemnih izpitih in še marsičem.

Naj zabeležimo, da bo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v petek, 2. februarja, objavilo razpis za vpis na visokošolski študij v Sloveniji. Ne zamudite prve prijave!

Več v Primorskem dnevniku


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo