Korošci most med Slovenijo in Južno Tirolsko


Avtor: U.S. Datum: 2277 dni nazaj.


»Cilj čezmejnega sodelovanja je prenos znanja ter gospodarskega, znanstvenega in tehnološkega napredka na Južnem Tirolskem, na Koroškem in v Sloveniji, iz katerega imajo koristi vse tri države.« Tako smoter obiska na Južnem Tirolskem za portal Slovenci avstrijskega državnega radia pojasnjuje predsednik SGZ Benjamin Wakounig.

Fotografija z obiska v Bocnu (portal Slovenci ORF)

Fotografija z obiska v Bocnu (portal Slovenci ORF)

Natančno en teden po tem, ko je prejela deželna svetnica Južne Tirolske Martha Stocker v Celovcu letošnjo Einspielerjevo nagrado Narodnega sveta koroških Slovencev (NSKS) in Krščanske kulturne zveze (KKZ), sta predsednik Pokrajine Bocen Arno Kompatscher in nagrajenka ponovno izrazila povezanost s slovensko narodno skupnostjo na Koroškem. Sprejela sta predsednika Enotne liste (EL) Gabriela Hribarja ter predstavnike Slovenske gospodarske zveze (SGZ) s predsednikom Benjaminom Wakounigom in novega predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Boštjana Gorjupa. Na tem srečanju in nadaljnjih pogovorih so bili še Feliks Wieser, predsednik upravnega odbora Posojilnice Bank in podpredsednik SGZ, član nadzornega odbora SGZ Andreas Urbas ter zbornična svetnika Skupnosti južnokoroških kmetic in kmetov (SJK) Franc Jožef Smrtnik in Marjan Čik.

S tem obiskom na Južnem Tirolskem se nadaljuje, za kar je na začetku ustvarila pogoje Enotna lista, Slovenska gospodarska zveza in Trgovinska zbornica IHK Bozen sta ga lani zapečatili s Sporazumom o sodelovanju. Za sopodpisnico listine v Bocnu je sprejel delegacijo drugi dan obiska predsednik Michl Ebner.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo