Kristina o Japonski: To je država, kjer ni lahko živeti


Avtor: slovenci Datum: 2569 dni nazaj.


Človek, ki ne zna japonsko, je lahko na Japonskem zelo osamljen, pove Kristina. Japonce namreč opisuje kot zelo zanimiv, a vendar hladen narod. Kristina, Marko in Zoja Soderžnik živijo v mestu Cukuba na Japonskem. Marko se je tja preselil lani, ko se je odločil za podoktorsko specializacijo na Inštitutu za vede o materialih (NIMS). Aprila sta se mu pridružili še žena Kristina in hčerka Zoja.

jap

O življenju na Japonskem smo se pogovarjali s Kristino, ki je sicer zaposlena na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani, najprej je bila mlada raziskovalka na področju nanoznanosti in nanotehnologij, zdaj pa dela kot znanstvena sodelavka. Zase pravi, da je po naravi nemirnega duha in jo ves čas zanimajo nove stvari in novi izzivi. In ravno raziskovalno delo ji omogoča, da je vedno v pogonu za novimi izzivi. Po doktoratu je tako odšla na podoktorski študij naprej na Dunaj, nato še v Juelich. Trenutno je na porodniškem dopustu.

Članek si lahko v celoti preberete na portalu Siol.net.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo