Kultura in Komunikacija v februarju 2017


Avtor: U.S. Datum: 2482 dni nazaj.


Seznam dogodkov, ki se bodo v tem mesecu zvrstili v k & k centru (Šentjanž v. R./St. Johann i. R. 33)

11. 2. 2017 ob 18.00:S predstave Od kod si, kruhek?

Kakajček: Od kod si, kruhek?

Gostuje: Gledališče Unikat

Deklica Ana najde v žemljici zlat prstan. Kdo ga je izgubil? Lažnivi trgovec? Morda prijazni pek? Ana obišče še mlinarja in kmeta, se pri tem kot za šalo nauči, kako nastane kruh, mladi gledalci pa ji lahko pri njenem iskanju lastnika prstana pomagajo s petjem.

S predstave Gajaš, arestant.

S predstave Gajaš, arestant.

22. 2. 2017 ob 19.30:

Pogled dlje: Vlado Novak - Gajaš, arestant 

Režija: Marko Naberšnik
Igra: Vlado Novak

Pisatelj Feri Lainšček, režiser Marko Naberšnik in igralec Vlado Novak so spet združili moči in v monodrami »Gajaš, arestant« razkrili, kaj se je zgodilo po usodnih strelih, ki jih je legendarni avtomehanik Pišti Gajaš v Lainščkovem romanu in leta 2007 v Naberšnikovem filmu Petelinji zajtrk izstrelil v enega od svojih tovarišev. Trije odlični umetniki so ustvarili pretresljivo gledališko pripoved o zaporniku, ki je tudi za rešetkami ostal zvest samemu sebi in se ni odrekel svojemu lastnemu pogledu na svet in dogajanje okoli sebe.

Vabilo na prestavo Sen kresne noči.25. 2. 2017 ob 19.30 (s ponovitvami 26. 2. ob 18.00 -vk & k centru in 3. 3. ter 4. 3. ob 19.30 v farni dvorani v Šmihelu):

William Shakespeare & Andrej Rozman-Roza: Sen kresne noči

Režija: Alenka Hain

Igra: ŠTKGRA & Še.EN.tjanž teater

Koprodukcija: KPD Šmihel & SPD Šentjanž

Kaj se dogaja v najbolj mistični noči leta pred poletnim sončevim obratom? V noči, ko vilinski kralj v čarobnem gozdu zapeljuje svoj in resnični svet? Vse to se razjasni v Shakespearjevi komediji Sen kresne noči , ki jo bodo izvedle mlade igralke Še.EN.tjanž teatra in igralci gledališke skupine ŠTKgra iz Šmihela.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo