Kviz za otroke: Koliko poznamo našo Slovenijo


Avtor: slovenci Datum: 2653 dni nazaj.


V Regionalnem centru za profesionalni razvoj zaposlenih v izobraževanju v Nišu je bil 5. novembra organiziran že 8. kviz za otroke z naslovom Koliko poznamo našo Slovenijo? Gostitelji in organizatorji so tudi tokrat bili člani SKS France Prešeren iz Niša.

tatjana-bukvic

Kviz se je to leto odvijal na temo likovne in glasbene umetnosti. Zbralo se je 60 otrok slovenskega porekla, ki obiskujejo dop. pouk slovenskega jezika in kulture v Srbiji. Zmagali so učenci iz DS Sava iz Beograda. Tekmovalo je 8 ekip. Število prisotnih na prireditvi je presegalo 100, kar je največ do sedaj. Poleg domačinov SKS France Prešeren iz Niša so sodelovali še DS Sava iz Beograda, DS Planika iz Zrenjanina, DS Kula iz Vršca, SKS Lipa iz Kruševca in DS Logarska dolina iz Pančeva. Prvič so bili na kvizu tudi otroci iz DS Emona iz Rume, ki pa so dogodek le opazovali in navijali za najboljše.

kviz-deca

Vsi tekmovalci so pokazali veliko znanja iz področja likovnega in glasbenega ustvarjanja ter poznavanja slovenskega jezika. V finalu je zmagala ekipa iz Beograda, ki je le za eno točko premagala domačine. Po borbi za tretje mesto je to pripadlo ekipi iz Vršca, ki je premagala ekipo iz Zrenjanina. Zmagovalci in vsi ostali tekmovalci so prejeli simbolična in lepa darila ter zahvale za sodelovanje.

Po končanem druženju na kvizu so organizatorji pripravili še vodeni ogled zgodovinskih znamenitosti Niša.

Organizacijsko je dogodek speljal Odbor za izobraževanje SKS France Prešeren, katerega predsednik je Branko Volf.
Vsebinsko pripravile otroke in izpeljale organizacijo prevoza so učiteljice Milena Spremo, Rut Zlobec in Tatjana Bukvič. Kviz sta vodila in avtorsko podpisala Darko Hederih in Pavle Ravnohrib iz Slovenije, pomagala pa jima je domačinka Jelena Belej.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo