Lastovke so priletele, z njimi príšla je pomlad


Avtor: U.S. Datum: 1683 dni nazaj.


Oddaja Sotočja je bila 22. aprila 2019 namenjena letošnji prireditvi Koroška poje. Pesem Pomlad Pavleta Kernjaka je bila rdeča nit tokratnega koncerta, na katerem se je 11 malih vokalnih skupin iz vseh treh koroških dolin poklonilo pred 120 leti rojenemu znanemu koroškemu slovenskemu skladatelju, ki je navdih črpal predvsem iz ljudskih pesmi.

Koroška poje – sklepni nastop združenih vokalnih skupin. Foto: Mateja Železnikar

Na tradicionalnem koncertu Krščanske kulturne zveze so nastopile vokalne skupine iz Zilje, Roža in Podjune, mnoge tudi družinsko povezane.

V celovškem domu glasbe so se 10. marca letos predstavili znani Kvintet bratov Smrtnik in oktet Suha, Dekleta Smrtnik z Obirskega, vokalna skupina Klika iz Železne Kaple, skupina AnTaMiNa iz Dobrle vasi, vokalna skupina Sanje iz Suhe, Kežarjevi vnuki iz Šentprimoža, kvartet 4 U iz Roža, Agnes Schnabl in Petra Schnabl-Kuglitsch iz Zilje, iz Sovodenj na Goriškem pa je prišla ženska vokalna skupina Rupa Peč.

Vrhunec koncerta je bila krstna izvedba Kernjakove pesmi Pomlad, ki jo je za združene vokalne skupine priredil Edi Oraže, skladatelj in zborovodja, odgovoren za vsebinsko zasnovo koncerta.

Posnetek je objavljen na strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo