Lepljenka za mlade


Avtor: U.S. Datum: 2301 dni nazaj.


V šolskem letu 2017/18 pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti potekajo literarno-likovne delavnice za mlade po vsej Sloveniji. Projekt smo poimenovali LEPLJENKA. Mentorja delavnice sta slovenska ustvarjalca pesnik in pisatelj Samo Dražumerič in ilustrator Peter Škerl.

Za vsakega mladega si namreč želimo, da bi se v svet literarne umetnosti 'potopil' kar največkrat, saj nam z vsakim 'potopom na dah', le ta daruje refleksijo, občutje, odziv in inspiracijo – za delovanje tudi v vsakdanjem bivanju.

Razširja naša razmišljanja, jih poglablja, hkrati pa nas brusi v kritične posameznike. Brati in razumeti »vrtenje sveta«, razmišljati in priti do svojih presoj. Vse to omogoča ustvarjanje LEPLJENK torej pesmi, ki ji ne pišemo ampak lepimo iz koščkov izrezanih besed.

V aprilu bomo triletni projekt zaokrožili z izdajo kataloga, strokovnim predavanjem in ogledom novonastale filozofsko-dokumentarne drame KONS-O-VEL v Anton Podbevšek Teatru v Novem mestu v režiji Matjaža Bergerja.

Do zaključka bo v projektu sodelovalo preko 15 slovenskih gimnazij in preko 400 dijakov.

Ker sodelovanja med Banjaluko in Novim mestom prav zahvaljujoč društvoma DRPD Novo mesto in Slovenskim društvom Triglav potekajo nenehno, smo kot goste povabili dijake Gimnazije Banjaluka.

V izmenjavi, 16.2., so sodelovali tudi dijaki Gimnazije Novo mesto in naši mladi člani Slovenskega društva Triglav.

Klavdija Kotar


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo