Leto pomembnih obletnic


Avtor: U.S. Datum: 2175 dni nazaj.


Oddaja Sotočja je bila tokrat v znamenju obletnic, pomembnih za Slovence v sosednjih državah. Skupaj z njimi smo praznovali 30-letnico delovanja kulturnega društva Člen 7 – Pavlova hiša, ki povezuje rojake na avstrijskem Štajerskem, in 20-letnico njihovega središča v Potrni.

Nagrajeni mladi glasbeniki na prireditvi ob 40. obletnici ustanovitve Slovenske glasbene šole Dežele Koroške. Foto: Mateja Železnikar

Prisluhnili smo slavnostnemu koncertu ob 40-letnici delovanja slovenske glasbene šole na Koroškem. V svoji zgodovini je prestala več zahtevnih preizkušenj. O težkih začetkih delovanja, pomenu in spodbudnih obetih za prihodnost več v Sotočjih.

Kraška ohcet, največja kulturno-etnografska prireditev Slovencev v Furlaniji – Julijski krajini, letos praznuje 50-letnico. Jubilej je priložnost, da obudimo nekaj spominov s pari, ki so rekli usodni DA, oblečeni v tradicionalne narodne noše. Prireditev bi radi še približali mladim in tako ohranili pomembno kulturno dediščino. Toda brez para, ki bi se bil pripravljen poročiti na Kraški ohceti, tudi prireditve ni.

Gostili smo predsednico društva EU korak z Reke Marijano Košuta Banković, ki optimistično gleda v prihodnost in računa na nadaljnjo podporo iz Slovenije. Več stikov s Slovenijo pa si želi tudi zagovornica Slovencev na Madžarskem Erika Köleš Kiss. Zakaj?

Prisluhnite oddaji Sotočja!


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo