Letošnji koncert Ženskega zbora „Slovenčice“ v BKC Tuzla


Avtor: slovenci Datum: 2730 dni nazaj.


V organizaciji Slovenske skupnosti Tuzla je 12. novembra potekal letni koncert Ženskega zbora „Slovenčice“ pod nazivom „Zvoki prijateljstva“. Domačini koncerta, Ženski zbor „Slovenčice“, ki deluje pri Slovenski skupnosti Tuzla, skupaj s svojimi gosti, mlado glasbeno sekcijo Slovenskog udruženja građana „Jože Springer“ iz Kaknja, so pripravili mestu Tuzla prelep koncert, ki ga ne bomo pozabili.

orkestar-iz-kaknja_bkc_12_11_2017-1

Zbor „Slovenčice“ je tudi letos v koncertni dvorani BKC-a, z glasbo in pesmijo približal Slovenijo Tuzli, Slovencem pa, ki so daleč od svoje domovine, polepšal to prelepo noč. Slišalo smo pesmi „Slovenka sem“, „Venček ljudskih“, „Moja dekle je še mlado“, „En hribček bom kupil“ in mnoge druge. Poleg slovenskih pesmi je publika lahko slišala tudi nekaj dobro znanih bosanskih pesmi kot „Z one strani Plive“, „Dekle je zelen bor sadila“ in druge. „Slovenčice“ so nastopile pod vodstvom zborovodke Lejle Mulaosmanović in ob spremljavi Mirele Ibrahimović Mehanović na harmoniki.

Na leošnjem koncertu je v Tuzli prvič nastopil orkester Slovenskog udruženje građana iz Kaknja, ki so se publiki predstavili z dvema kompozicijama Jazz standarda, Avsenikovo na Robleku in s sevdalinko „Moj dilbere“. Orkester ima šest članov, mladih glasbenikov od 13 do 25 let, ki igrajo glasbo raznih žanrov in vrst.  Člani orkestra so: Benjamin Drijenčić-trobenta, Perica Ramljak-kitara, Marko Adžajić-bas kitara, Eldar Alajbegović-harmonika in klavir, Toni Ramljak-bobni, Nedžnim Čeliković-klarinet.

slovencice_bkc-tuzla_12_11_2016

Organizacijo letošnjega koncerta so sofinancirali Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamjestvu in po svetu, Grad Tuzla in Bosanski kulturni center.

Po koncertu je sledilo druženje članov Slovenske skupnosti iz Tuzle in Slovenskog udruženja iz Kaknja, članica Zbora Slovenčice in mladih glasbenikov. Bil je to še en lep večer, ki je utrdil vezi med našima dvema društvoma, z željo da tudi naslednje leto organiziramo skupne nastope v Kaknju, Tuzli in v širši regiji.

Vir: Asja Kavgić, Član sekcije za informiranje Skupnosti


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo