Licej Prešeren odnesel prvo nagrado


Avtor: U.S. Datum: 1794 dni nazaj.


Na tekmovanju za višješolce Palio degli Asinelli so se dijaki izkazali z najboljšo predstavo

Na 30. gledališkem tekmovanju Palio degli Asinelli je dramska skupina tržaškega znanstvenega liceja Franceta Prešerna odnesla nagrado za najboljšo predstavo.

Nagrajeni dijaki liceja Franceta Prešerna v Trstu. Foto: Primorski dnevnik

Dijaki Emil Favento (3. razred jezikovnega liceja), Zeno Meola (4. razred jezikovnega liceja) in Sandor Pelessoni (1. razred znanstvenega liceja za uporabne znanosti) so uprizorili predstavo Art, ki jo je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja sestavila francoska dramaturginja, igralka in režiserka Yasmine Reza.

Nezamenljiv element predstave so bili glasbeni vložki, za katere je poskrbel Borut Štoka iz 4. razreda klasičnega liceja. Umetniški čut pri oblikovanju odrskih luči pa je izkazal Gabriel Milič iz 4. razreda znanstvenega liceja.

Nagrajevanje je potekalo v petek, 10. maja, potem ko so dijaki in dijakinje tržaških višjih srednjih šol v aprilu predstavili svoja dela v Kulturnem domu v Trstu.

Tokrat je trojica mladih igralcev prepričala strokovno žirijo, ki so jo sestavljali Alejandro Bonn, Giuliano Caputi, Andrea Fornasiero in Giuliano Zannier.

Valentina Sancin,

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo