Likovna dela naših učencev na razstavi v Ljubljani


Avtor: U.S. Datum: 2354 dni nazaj.


Učenci dopolnilnega pouka slovenščine so sodelovali pri reševanju slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza. Kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja, organizacijsko in strokovno ga vodi Mestna knjižnica Ljubljana. Tema kviza je bila morje, del dejavnosti pa je bil tudi likovni natečaj Podvodna pokrajina.

Komisija v sestavi Ivan Mitrevski, ilustrator in stripovski avtor, Katarina Škofic, profesorica likovne umetnosti, in Kristina Picco, nosilka MEGA kviza, je nagradila deset likovnih del. Med nagrajenimi avtorji sta tudi Nikša Perušić in Jelena Sibinović iz Banjaluke, med deli, ki bodo do začetka prihodnjega šolskega leta razstavljena v Mestni knjižnici Ljubljana, na mladinskem oddelku Knjižnice Otona Župančiča, pa so risbe, ki so jih ustvarili Mihaela Lunić, Martina Tavčar, Gabrijela Tavčar in Stefan Kuprešak iz Slatine, Emilija Šurlan in Ivana Šurlan iz Novega Grada in Luka Derkuća iz Prijedora.

Čestitamo mladim ustvarjalcem!

Barbara Hanuš


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo