LIKOVNA KOLONIJA »SLOVENCI V TUZLI 2014«


Avtor: U.S. Datum: 3080 dni nazaj.


Med 18. in 24. avgustom je v prostorih Hiše plamena mira v Tuzli v organizaciji slovenskega društva iz Tuzle in Zveze slovenskih društev v Bosni in Hercegovini "Evropa zdaj" potekala prva Likovna kolonija "Slovenci v Tuzli 2014“..

Likovna kolonija je zbrala umetnike iz Bosne in Hercegovine, s Hrvaške, iz Slovenije in Srbije. Sodelovali so: Vlatko Zimmer (Tuzla), Melada Majda Huseinagić (Tuzla), Marijana Gregl-Bikar (Novi Sad), Nada Dobnik (Tuzla), Borka Jokić (Tuzla), Ivan Kosmos (Split), Davor Mešić (Ljubljana) in Tatjana Ratković (Banja Luka).

Cilj prireditve je strokovno-umetniško sodelovanje in druženje slovenskih umetnikov z drugimi umetniki iz regije. Organizatorjaupata, da bo kolonija v Tuzli postala tradicionalen, vsakoleten dogodek. V čudovitem ambientu v Hiši plamena mira so tako umetniki ustvarili 19 umetniških del, ki so bila predstavljena občinstvu 24. avgusta na otvoritvi razstave. Ob tej priložnosti so slovenske pesmi zapele tudi domačinke, „Slovenčice“ iz Tuzle.
Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu si prizadeva, da bi bila razstava del likovne kolonije predstavljena čim širši javnosti, zato bodo ob koncu oktobra na ogled tudi v prostorih Urada.

Foto: slovensko društvo Tuzla


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo